Örökbefogadási Szerződés

Mely létrejött az Első Nyúlmentő Alapítvány képviseletében  (Címe, Anyja neve, Személyi igazolvány száma) (továbbiakban mint Örökbefogadó) és Örökbefogadó (Neve, Címe, Email/Telefonszám, Személyi igazolvány száma: (továbbiakban mint Örökbefogadó) között, az alábbi feltételekkel:

1. Az Örökbeadó a jelzett napon ideiglenesen átadja a következő leírású nyulat: …..
  1. Az Örökbefogadó kijelenti, hogy a nyulat saját részre hobbi célból fogadja örökbe és a fent megadott címen fogja tartani. Az ideiglenes Örökbefogadó vállalja, hogy nem válik meg a nyúltól, másik személy részére át nem adja (sem ingyen, sem ellenszolgáltatásért, illetve nem is hirdeti/reklámozza semmilyen felületen), ha bármely ok miatt a nyulat nem tudja tovább tartani, a nyulat utcára ki nem rakja, menhelyre, sintértelepre be nem adja, hanem ellenszolgáltatás nélkül saját költségén visszajuttatja az Örökbeadóhoz. Az Örökbeadó vállalja, hogy ilyen esetekben a nyulat 2 héten belül átveszi és az átvétel időpontjától annak gondját viseli, tartásának és ellátásának költségeit fedezi.
  1. Az Örökbefogadó vállalja, hogy a mindenkori hatályos állatvédelmi törvényeknek megfelelően tartja a nyulat, biztosítja annak megfelelő mozgásterét, rendszeres orvosi ellátását, a félévenkénti oltás beadására állatorvoshoz elviszi, a nyúl idő előtti elhalálozásáról pedig értesíti az Örökbeadót. Az Örökbeadó ismeretei szerint (amennyiben a nyúl adatai között másképpen nem szerepel) a nyúl normális egészségi állapotban távozik az Örökbeadótól. Az Örökbeadó nem vállal felelősséget a későbbiekben az egészségügyi állapotban bekövetkező változásokért, a későbbiek során kialakulható betegségért. A nyúl egészségi állapotának romlása esetén egzotikus kisállat ellátására specializálódott állatorvosnál való kezeltetését az Örökbefogadó vállalja.
  1. Az Örökbefogadó kijelenti, hogy a nyulat nem használja fel szaporítási vagy tenyésztési célokra. Ennek érdekében az ivartalanítást vállalja a későbbiekben (amikor az egyed eléri a 8 hónapos kort és egészségügyileg megfelelő állapotban van!), szakképzett egzotikus állatorvos felkeresésével. Továbbá tudomásul veszi, hogy ennek elmulasztása esetén az Örökbeadó a nyulat visszaveszi.
  1. Az Örökbefogadó tudomásul veszi es betartja h ellenkező nemű nyulakat 12 hetes kor után elszeparálva tartja ivartalanításig. Amennyiben ezt elmulasztja, az direkt szaporításnak minősül.
  1. Az Örökbefogadó hozzájárul ahhoz, és lehetőséget biztosít arra, hogy az Örökbeadó előzetes egyeztetés után meglátogathassa a nyulat, hogy a helyszínen győződhessen meg a nyúl megfelelő ellátásáról. Ennek érdekében az ideiglenes Örökbefogadó vállalja, hogy elérhetőségében bekövetkezett lényeges változásokról az Örökbeadót értesíti.
  1. Amennyiben az Örökbefogadó nem tesz eleget a jelen szerződésben vállalt feltételeknek, akkor a szerződés tárgyát képező nyulat térítésmentesen és azonnali hatállyal visszaveszi az Örökbeadó.

Elolvastam, megértettem és magamra illetve az Örökbeadóra nézve kötelező érvénnyel elfogadom az Örökbefogadási Szerződést.

Örökbefogadási szerződés letöltése

2 Replies to “Örökbefogadási Szerződés”

1. Berta Csaba

Helló!

Berta Csaba vagyok,érdeklődnék,Gyula nyuszi iránt. Kertes házban lakom Dunavarsányban,de inkább szobában tartanám. Sajnos több év után egy hónapja külön élek volt kedvesemtől. Vele közösen szeretgettünk egy holland törpe nyuszilányt. Időnként persze meglátogatom,de figyelve az oldalatokat,Gyula nyuszi megtetszett,és ha van rá mód szívesen örökbe fogadnám őt! A telefonszámom 06302802737. De ha kapok számot,szívesen felvenném a kapcsolatot veletek. Addig is további szép napokat.

Csaba

2. 123modpeter

Szia!

Gyula nyuszi azonnal gazdisodott, az ideglenes befogadója bele szeretett, van sok jóképű nyuszi fiúnk, de ha esetleg egyik sem fogott meg akkro várj türelemmel, folyamatosan érkeznek az új nyuszik.

Üdv: Peti

Vélemény, hozzászólás?