Örökbefogadási Szerződés

Mely létrejött: az Első Nyúlmentő Alapítvány továbbiakban Örökbeadó és …….., továbbiakban Örökbefogadó között, az alábbi feltételekkel:

 1. Örökbeadó a mai napon átadja a következő leírású nyulat Örökbefogadó részére:
  Név:  Fajta: 
  Született:  Szín:
  Ivara: Származása: mentett
  Jellegzetességek, egyéb megjegyzés: 
  Oltási könyv kiadva: IGEN
  Egyéb tartási, orvosi tanácsok: oltás Pestorin Mormix-al fél évente, széna és víz mindig legyen előtte

  Az örökbefogadás: [A] ideiglenes jellegű      [B] végleges jellegű.

 2. Ideiglenes örökbefogadás esetén jelen szerződés tárgyát képző nyúl tulajdonjoga nem kerül átruházásra, Örökbefogadó csak gondozza azt, és felelősséget vállal állapotáért.
Végleges jellegű örökbefogadás esetén a tulajdonjog átruházásra kerül. Ideiglenes jellegű örökbefogadás végleges jellegűvé alakul a nyúl ivartalanításával melyről Örökbefogadó postai levélben vagy e-mail-ben értesíti Örökbeadót, a beavatkozást tanúsító orvosi dokumentumok másolatát mellékelve.
Örökbefogadó kijelenti, hogy a nyulat saját részre hobbi célból fogadja örökbe és a fent megadott címen fogja tartani továbbá, hogy nem válik meg a nyúltól, másik személy részére át nem adja (sem ingyen, sem ellenszolgáltatásért, illetve nem is hirdeti/reklámozza semmilyen felületen). Ha bármely ok miatt a nyulat nem tudja tovább tartani, azt utcára ki nem rakja, menhelyre, sintértelepre be nem adja, hanem ellenszolgáltatás nélkül saját költségén visszajuttatja Örökbeadóhoz. Örökbeadó vállalja, hogy ilyen esetekben a nyulat 2 héten belül átveszi és az átvétel időpontjától annak gondját viseli, tartásának és ellátásának költségeit fedezi.
 3. Örökbefogadó vállalja, hogy a mindenkori hatályos állatvédelmi törvényeknek megfelelően tartja a nyulat, biztosítja annak megfelelő mozgásterét, rendszeres orvosi ellátását, a félévenkénti oltás beadására állatorvoshoz elviszi, a nyúl elpusztulásáról Örökbeadót értesíti. Örökbeadó ismeretei szerint (amennyiben a nyúl adatai között másképpen nem szerepel) a nyúl egészséges állapotban távozik Örökbeadótól. Örökbeadó nem vállal felelősséget a későbbiekben az egészségügyi állapotban bekövetkező változásokért, a későbbiek során kialakulható betegségért. A nyúl egészségi állapotának romlása esetén egzotikus kisállat ellátására specializálódott állatorvosnál való kezeltetését Örökbefogadó vállalja.
 4. Örökbefogadó a nyulat nem használja fel szaporítási vagy tenyésztési célokra, illetve ha a nyúl még ivaros, annak ivartalanítását vállalja saját költségén, amikor az egyed eléri a 8 hónapos kort és egészségügyileg megfelelő állapotban van. A beavatkozáshoz szakképzett, egzotikus állatokra szakosodott orvost keres meg. Az ivartalanítás elmulasztása szerződésszegésnek minősül, és ilyen esetekben Örökbeadó a nyulat vissza veszi. Örökbefogadó az ellenkező nemű nyulakat 12 hetes kor után elszeparálva tartja ivartalanításig, ennek elmulasztása direkt szaporításnak minősül.
 5. Örökbefogadó lehetőséget biztosít arra, hogy Örökbeadó előzetes egyeztetés után meglátogathassa a nyulat, a helyszínen győződhessen meg a nyúl megfelelő ellátásáról. Ennek érdekében Örökbefogadó vállalja, hogy elérhetőségében bekövetkezett lényeges változásokról az Örökbeadót értesíti.
 6. Amennyiben Örökbefogadó nem tesz eleget jelen szerződésben vállalt feltételeknek, akkor Örökbeadó a szerződés tárgyát képező nyulat térítésmentesen és azonnali hatállyal visszaveszi.

Szerződő Felek jelen szerződést elolvasták, megértették, majd, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írták alá.

 

2 Replies to “Örökbefogadási Szerződés”

 1. Berta Csaba

  Helló!

  Berta Csaba vagyok,érdeklődnék,Gyula nyuszi iránt. Kertes házban lakom Dunavarsányban,de inkább szobában tartanám. Sajnos több év után egy hónapja külön élek volt kedvesemtől. Vele közösen szeretgettünk egy holland törpe nyuszilányt. Időnként persze meglátogatom,de figyelve az oldalatokat,Gyula nyuszi megtetszett,és ha van rá mód szívesen örökbe fogadnám őt! A telefonszámom 06302802737. De ha kapok számot,szívesen felvenném a kapcsolatot veletek. Addig is további szép napokat.

  Csaba

 2. 123modpeter

  Szia!

  Gyula nyuszi azonnal gazdisodott, az ideglenes befogadója bele szeretett, van sok jóképű nyuszi fiúnk, de ha esetleg egyik sem fogott meg akkro várj türelemmel, folyamatosan érkeznek az új nyuszik.

  Üdv: Peti

Vélemény, hozzászólás?