Miért fogadj örökbe?

Gazdira váró, kitett vagy hányatott sorsú nyuszival tehetsz jót, aki örökre hálás lesz neked és egy nyuszi életen át a társad lehet.

12059739_762918083836793_735590533_oA mentéshez került nyuszik sok esetben a rossz tartási körülmények miatt elhanyagolva, lefogyva, egészségügyi problémával érkeznek hozzánk és természetesen oltva sincsenek.

Minden hozzánk kerülő nyuszi elsőként orvosi ellenőrzésen esik át, ahol megnézik az általános állapotukat, fogaikat, megkapják az oltást, parazita ellenes kezelést, stb.

A hozzánk bekerülő nyuszikat saját nyusziként kezeljük, akik legszakszerűbb orvosi ellátásban részesülnek. Amíg mentett nyuszijaink nálunk vannak, táplálásukat és gondozásukat is úgy végezzük, ahogy az a nyulak számára a legmegfelelőbb.

Ha a nyuszi egészségi állapota és életkora engedi, sok esetben még a mentésnél sor kerül a nyúl ivartalanítására, a műtéttel járó aggodalmat és a gyógyulásig szükséges utókezelést is átvállalva a leendő gazditól.

Az ivartalanítás egészségügyi előnyei mellett a próbatársításra is lehetőséget ad, meglévő nyuszival való összeszoktatásra, így mentvényeink könnyebben gazdisodhatnak, ráadásul az esetlegesen zavaró, ivaros szokásoktól mentesen kerülhet a nyuszi végleges gazdijához.

12041318_762918523836749_1397543388_oA nyuszi alapos vizsgálatának és egészségügyi kezeléseinek köszönhetően az örökbefogadó gazdihoz jó állapotban, oltva, esetleg ivartalanítva, és teljesen szocializáltan kerülnek mentvényeink. Emiatt a legjobb nyuszi-szülőket szeretnénk számukra kiválasztani!

A mentett nyuszik igazán hálásak, nagyon vágynak már az állandó helyre és a szerető gazdira. Felnőtt nyuszijaink már igazi kis karakterek, őket látva nem „kaptok zsákbamacskát”, láthatjátok milyen marad a nyuszi, mekkora a mérete, lógó, vagy állófülű, bújós-e vagy nagy mozgásigényű.

12047118_1137678082927376_1820361664439421642_nAz Első Nyúlmentő Alapítványon keresztül örökbefogadott nyuszik egészségügyi állapota ismert, azaz orvosi diagnózissal rendelkeznek.

Minden fontos információt a rendelkezésedre bocsátunk a nyuszi egészségi állapotát (karantén, oltás, fogak, ismert betegségek, orvosi előírások, stb.) és viselkedését illetően.

Örökbefogadáskor tudtok róla, hogy a választott nyuszi esetében van-e fennálló egészségügyi probléma, milyen a nyuszi fogazata, kap-e kezelést, vagy teljesen egészségesnek tűnik.

Az alapítvány gondozásában lévő minden nyuszi oltott (vagy oltási programja elkezdődött) és szakszerű orvosi ellátásban részesült, valamint karanténozott. Örökbefogadáskor az ezeket tanúsító okmányokat az új gazdinak átadjuk (oltási könyv, orvosi papírok).

Az alapítvány minden esetben Örökbefogadási Szerződéssel és hasznos tanácsokkal, útmutatókkal bocsátja útjára a nyuszikat és sorsukat nyomon követi, továbbá mindig segítjük az új gazdit és ezzel a nyuszit is, bármilyen problémával fordul hozzánk és megtisztel bizalmával.

10606314_1026114727417046_8245681663068000776_nHa szeretnél egy nyuszival jót cselekedni, róla élete végéig szeretettel gondoskodni, akkor jó helyen jársz! Vedd fel velünk a kapcsolatot és megtaláljuk számodra a hozzád illő nyuszit!

Bízunk benne, hogy hamarosan örökebfogadóink között üdvözölhetünk Téged is!

 

Örökbefogadható nyuszik

Facebook albumunkban találod aktuálisan örökbefogydható nyuszijainkat:

https://www.facebook.com/elsonyulmentoalapitvany/photos_albums

Közvetített nyuszik

A közvetített nyuszi még jelenlegi tulajdonosánál várja új családját, aki befogadja. Ha egy ilyen hirdetést látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy nem alapítványunkkal, hanem a jelenlegi tulajdonossal fogod tudni megbeszélni a további teendőket. A nyuszi nincsen a mi gondozásunkban, mi csak közvetítjük, segítjük, hogy új gazdira leljen.

Ebben az esetben is segítünk, támogatjuk a jelenlegi tulajdonost, hogy a nyuszi érdekében hogyan és milyen kérdésekkel szűrje meg az új gazdi jelölteket, valamint közzétesszük felületeinken a nyuszi adatlapját és tartja a kapcsolatot a jelenlegi tulajdonossal. Lehetőségeink szerint nyomon követjük a nyuszi sorsát egészen a befogadás (új helyre kerülés) megvalósulásáig.

Ezekben az esetekben tehát a jelenlegi gazdi választ a nyuszkónak új családot. Aki pedig befogad egy nyuszit, mindenképpen kérdezzen meg minden lényeges dolgot a régi gazditól! Alapítványunk ezekért a nyuszikért semminemű garanciát nem vállal, a nyuszikkal semminemű kapcsolatban nem áll.

A közvetített nyuszikat ebben a Facebook albumban találod:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1488078194746714&type=3

2 Replies to “Miért fogadj örökbe?”

  1. Harkányi Adrienne

    Ha Húsvét után mentésre került kölyök vagy fiatal nyuszi szívesen fogadjuk családunkba /Bp/. Preferáljuk a fekete szőrűeket, de nem ez a legfontosabb, hanem hogy kedves, nyugalmas vérmérsékletű legyen. Szép nagy ketrecünk van, sajnos november óta üresen áll. 3 éves nyuszink egy hasi nagy műtétből nem tudott felépülni, azóta is hiányzik nekünk ő, egy kedves, ragaszkodó, bohókás fajtársának szeretnénk jó életet, nyugalmat és szerető környezetet biztosítani. üdvözlettel Harkányi Adrienne

Vélemény, hozzászólás?