Az örökbefogadás menete

FIGYELEM! Alapítványunk nem szabadulni akar az állatoktól, hanem biztonságban, megfelelő gazdánál szeretné tudni minden védencét, így minden nyuszinkat kizárólag leinformált gazdihoz és jó körülmények közé adjuk örökbe. A folyamat időigényes lehet, türelmedet kérjük!

Ha érdekel egy-, vagy két nyuszi örökbefogadása, az általános eljárás a következő:

 1. Interjúzást emailben (nyulmentes@gmail.com) és/vagy a Nyúlmentés-Bunny Rescue facebook oldalunkon privát üzenetben folytatjuk, az írásosság megőrzése érdekébenHa már volt nyuszid, akkor is érdekel minket, milyen elképzelésed vannak tartásáról. Ennek megismeréséhez kérdőívet használunk, melynek kitöltése után kérdezünk még pár dolgot. Nincs miért aggódnod akkor sem ha még nem volt nyuszid. Ilyenkor alapvetően van egy beszélgetés, ahol megbeszéljük, hogy milyen érzés, amikor egy nyúllal kell megosztanod az otthonod. Azt szeretnénk, hogy ismerd meg és tanuld meg, hogyan kell helyesen gondozni egy nyuszit, és minden szempontból lásd a kötelezettséget, ami egy nyuszi tartásával jár. Nézzünk szembe a tényekkel: előfordulhat, hogy örökbefogadsz egy nyuszit, és később úgy érzed, hogy hibát követtél el. Ez se neked, sem nekünk, se a nyuszinak nem jó. Ezért szeretnénk, hogy megbeszéljünk mindent, annak előnyével és hátrányával abból a szempontból, hogy milyen az élet egy nyuszival.
 2. Örökbefogadási eljárást kizárólag a 18. életévét betöltött személlyel indítunk, érvényes okmányokkal.
 3. Te választod ki azt a nyuszit, akit örökbe szeretnél fogadni, de az ideiglenes befogadónak mindig elsőbbsége van!
 4. Legyen készenlétben az otthonod: megfelelő méretű ketrec, széna etető, itató, wc, széna, alom anyag alapvetően szükséges. Általában adunk egy kis tápot a nyuszihoz, hogy a hirtelen tápváltás ne okozzon gondot.
 5. Amikor átadjuk a nyuszit, minden esetben aláíratjuk az Örökbefogadási Szerződést. Ezt előzetesen is átolvashatod, kérésre szívesen elküldjük, de itt a honlapunkon is megtekintheted. A szerződés aláírásával vállalod, hogy a nyuszit fajtájának megfelelően tartod, nem szaporítod, orvosi ellátását biztosítod, számára fajtájának megfelelően táplálod, sőt, ha bármilyen okból kifolyólag a jövőben nem tudsz megfelelően törődni vele, visszajuttatod számunkra.
 6. Kérjük az átadásnál hozzatok magatokkal hordozót! Nyuszit csak így adunk át.
 7. Az általunk örökbeadott nyuszik minden esetben szakszerű orvosi ellátásban részesülnek, oltottak, belső és külső parazita ellen kezeltek, és sok esetben ivartalanítottak. A nyúlmentés által gondozott nyuszi ingyen van, azonban orvosi ellátásuk egy része az örökbefogadót terheli. Ez egészséges, ivartalanított egyedek esetében az ivartalanítás és az oltás díját jelenti, melyet adományként      kérünk az örökbefogadótól.

  Ivartalanítás díja

  Ez fajtánként és nemenként változó, és az alábbi költséget jelenti:
  • törpenyúl
   • nőstény: 26 000 Ft
   • bak: 20 000 Ft
  • házinyúl
   • nőstény: 23 000 Ft
   • bak: 18 000 Ft

Oltás díja
Ez az oltóanyagtól típusától függ:

  • Pestorin 7 000 Ft
  • Nobivac 9 000 Ft
  • NobiPlus 11 000 Ft

 

További rejtett költségek vagy díjak nincsenek.

Ha az örökbefogadott nyuszival a jövőben bármilyen problémád lenne, szívesen válaszolunk bármikor kérdésedre az 1. pontban megjelölt módon.

Azt szeretnénk, ha a nyuszizás neked is kellemes és boldog élmény lenne!

085Hol vannak a nyuszik?

A nyuszik többnyire Budapesten és Bokodon vannak tagjainknál és ideiglenes gazdiknál, fajtájuknak megfelelő tartási körülmények között.

One Reply to “Az örökbefogadás menete”

Vélemény, hozzászólás?