Mit is jelent az “idi”?

A mentett nyuszik alapítványi gondozásba kerülése az ideiglenes befogadókon keresztül is megvalósulhat.

Ha szeretnél te is “idi” (ideiglenes gazdi) lenni, kérünk töltsd ki az alábbi űrlapot!
12016493_10205298383163037_1184291106_n
Az ideiglenes gazdi az általa ideiglenesen befogadott nyusziért felelősséget vállal, az állattartási kötelezettségeinek eleget tud tenni, illetve az állattartási körülményei megfelelőek. A nyuszit az Első Nyúlmentő Alapítvánnyal egyeztetett módon eteti és tartja.
Ideiglenes befogadás feltételei:
– Az első pár napban a nyuszik nyugodt, csöndes helyre kell tenni és hagyni kell, hogy hadd szokja az új környezetét!
– Az általunk javasolt étkeztetést kell használni a mentett nyuszi gondozásakor (sok széna mellé napi kétszer kis maréknyi táp). Tiltólistás zöldség nálunk a saláta, paradicsom, uborka. Ezt kifejezetten kérjük, hogy ne add a mentett nyusziknak. Gyümölcsöt maximum heti 1 alkalommal, zöldséget két vagy három naponta, és répát se nagyon. De ha ezeket valaki nem adja nekik az sem baj.
Ha bármi gond van, valamiben nem biztos a befogadó, akkor nekünk kell szólni és megbeszéljük a további teendőket. (pl. ha bármi szokatlan van a nyuszival, privátban vagy telefonon vegye fel velünk a kapcsolatot. Ha gubbaszt a nyuszi nincs bogyó stb., azonnal orvoshoz kell menni.)- Javasolni szoktuk a karantént. Ehhez külön helység kellene a saját nyuszitól, mindkét nyúl érdekében. Ehhez anyagunk fent van a honlapunkon is, és a jegyzetek közt a Facebookon.- A karantén 2 hete alatt mindenképpen külön helység kell a mentett állatnak. Ilyenkor nem baj ha csak a ketrecben vagy kifutóban tartjuk, a lényeg, hogy az adott területet jól tudjuk fertőtleníteni. Ilyenkor az elsődleges szempont, hogy ne történjen nagy baj és védjük a saját és mentett állatot is. Ha a karantén letelte után egészségesnek nyilvánítja az orvos, akkor mehet egy olyan helyre, ahol szocializálódni is tud.- Szívesen vesszük, ha küld az ideiglenes gazdi új képeket a nyusziról, hogy ezeket folyamatosan ki tudjuk tenni a hirdető felületeinkre.- Megkérjük a befogókat, hogy kövessék figyelemmel az oltás esedékességét ha náluk van az oltási könyv.
Pestorin Mormiynál mindig kell első oltás után 3-4 héttel egy ismétlőoltás az alapimmunizáláshoz! Ezután a PM-et már csak félévente kell ismételni. A Nobivac kombinált oltás esetében nem kell ismétlő az alapimmunizáláshoz, és évente kell vinni a nyuszit oltatni.-Mi a teljes ellátást, orvosi költségeket fedezzük az Alapítvány nevével és címével ellátott hiteles számla ellenében. (Természetesen, ha a befogadó ezzel a mentett nyuszit kívánja támogatni, azt nagyon megköszönjük.) Ez utóbbihoz szívesen vesszük, ha az ideiglenes gazdi el tudja vinni esetleg oltatni, vagy ha bármi baj van, akkor orvoshoz a jövevényt.

Támogató állatorvosaink a XIII. kerület, Exopet Állatgyógyászati Centrumban vannak. Ha nem megoldható ide elvinni a nyuszit, akkor vagy segítünk a szállításban képességeinkhez mérten, vagy más nyuszis orvoshoz kell vinni, de mi mindenképpen csak számla ellenében tudjuk más orvos ellátását kifizetni!

Fontos, hogy esetleges műtét után a nyuszit minimum 10 napig ne tegyük ki semmiféle stressz hatásnak (ilyenkor próbatársítani sem szabad!!!)

Minden ideiglenes csak a saját felelősségére engedheti össze a saját nyuszijával az alapítványi nyuszikat!
Ha nem akarja megtartani, akkor ez teljesen felesleges és értelmetlen!!! Veszélyezteti mindkettőt azzal, hogy felesleges stressznek teszi ki, mely szerencsétlen esetben rosszul is végződhet…

Ketrecet és felszerelést is természetesen biztosítunk, ha szükséges.

Fontos, hogy az ideiglenes gazdi elsőbbséget élvez az örökbefogadásnál, de csak akkor, ha ezt a szándékát még időben jelzi, vagy türelmi időt kér tőlünk. Ekkor azonban már ugyanazok a feltételek vonatkoznak rá, mint más befogadóra.

Előre is köszönünk mindent a jelentkezőknek!
Első Nyúlmentő Alapítvány csapata

10994728_914929985225568_610045425_n

FONTOS!!!
Kedves Ideiglenes befogadóink!
Tudjátok, hogy nélkületek nagyon nehéz lenne nekünk, mivel nincs saját telephelyünk, ahol a mentett nyulakat el tudjuk szállásolni a karantén, illetve a gazdihoz költözés pillanatáig.
Mint tudjátok, a nyulakat többségben lemondó nyilatkozat ellenében tudjuk fogadni, majd ideiglenes befogadónál, azaz nálatok elhelyezni. A lemondó nyilatkozatban a Nyúlmentő Alapítvány javára mondanak le az adott állatról, így kerül a mi gondozásunkba/tulajdonunkba a nyilatkozatban leírt állat.
A Nyúlmentő Alapítvány tagjai tapasztalt nyúltartókból tevődik össze, ami azt jelenti, hogy tudjuk, hogy egy nyúlnak mi a létszükséglete, mire kell vigyázni, hogy kell oltani, és baj esetén hova kell velük fordulni.
Többször is ismételjük magunkat, amikor azt írjuk/mondjuk, hogy ha bármi gond van, vagy kérdés, akkor HOZZÁNK forduljatok első sorban. Ez azért fontos, mert a nálatok ideiglenesen elhelyezett állat nem a ti tulajdonotokban van, csupán megőrzésre van nálatok, a tulajdonos ilyenkor a mentés, nem véletlen, hogy mi intézzük az örökbeadást , és a leendő gazdikkal való kontaktot is.
Ismételten szeretnélek megkérni titeket, hogy ha bármilyen kérdésetek van(oltás, etetés,stb..), vagy bármilyen probléma akad a nálatok lévő nyúllal kapcsolatban , akkor elsősorban minket keressetek meg! Mindenkinek fogunk válaszolni, és a lehető legjobb megoldást keressük majd!

IMG_4374

Köszönjük a megértéseteket és az együttműködéseteket!
Itt értek el bennünket!

One Reply to “Mit is jelent az “idi”?”

 1. Mészáros Márta

  Sziasztok!

  Az adóm 1%át szeretném felajánlani de eddig nem találtam meg
  az adószámotok.
  Megtennétek hogy elkülditek?

  Köszi

  Márti

Vélemény, hozzászólás?