Média megjelenéseink

Nlc – Petcast

2024.03.22.

A Nők Lapja Cafe Petcast műsorában volt vendég Meier Kriszta .

MTV – Alpok-Duna-Adria

2023.02.09.

Feltűntünk az MTV Alpok-Duna-Adria műsorában. Alapítványunk műsorblokkja 9:35-nél kezdődik.

foodpanda együttműködés

2022.04.28.

nlc.hu – „Nem tudom elképzelni az életemet nyuszik nélkül!” – Kriszta a legbetegebb állatoknak is esélyt ad

2022.04.18.

Kriszta házában mindenhol nyuszi van, amerre a szem ellát. A nappaliban, a hálóban, a garázsban. Többségük nagyon beteg, annyira, hogy a gazdik után sokszor már az orvosok is lemondanak róluk. Nem úgy, mint Kriszta, aki reggeltől estig sebet kezel, infúziót köt, masszíroz vagy épp, ha arra van szükségük, cumisüveggel eteti a pár hetes csöppségeket.

index.hu – Nyuszik tucatjai végzik az utcán húsvét után

2022.04.17.

A húsvéti nyuszik nagy százaléka az egyéves kort sem éri meg, pedig jó körülmények közt akár tíz évig is élhetnének. Ez már önmagában jól mutatja, miért nem érdemes az ünnepek közeledtével élő állattal meglepni szerettünket. A további okokról Baráth Esztert, a Nyúlmentő Alapítvány kuratóriumi tagját kérdeztük.

Nyuszi a természetben kövek között

RTL Klub – Fókusz – Kezdetben pillanatnyi örömforrás, az ünnepek után teher, ezért ne vegyünk élő nyuszit húsvétra

2021.04.16.

Bolyhosak, aranyosak, egyszerűen szeretnivalók, mégis többször az utcán végzik. Kezdetben pillanatnyi örömforrás, az ünnepek után teher. Az állatvédő szervezetek évek óta figyelmeztetnek arra, hogy a nem meggondolt húsvéti élőállat-vásárlás a végén sok esetben állatkínzásba torkollik, hiszen a gyorsan megunt állatokat sokan egyszerűen szélnek eresztik.

nlc.hu – Elképesztő emberi felelőtlenség: ezeket a nyuszikat egyszerűen mind kidobták!

2021.04.16.

Pétert évekkel ezelőtt kedvence tragédiája vezette az Első Nyúlmentő Alapítványhoz, akikkel azóta is rendületlenül menti az utcára dobott nyuszikat. Többszáz megunt állat köszönheti már neki az életét. Jelenleg hatvan tapsifülesre vigyáz, akik közül alig párhetes az idei Húsvét legkisebb áldozata.

atv – Jakupcsek Plusz

2021.04.05.

LUSH

2021.03.28.

A LUSH Positive Vibes online fesztivál keretében nemcsak egy hosszabb interjú készült velünk, de a neves, állatbarátságáról is ismert kozmetikai cég Charity Pot testápolóinak vásárlásával március és április hóban minket támogattatok!

index – A nyuszi cuki, de fogalmunk sincs a tartásáról

2021.04.04.

Mód Péter, az Első Nyúlmentő Alapítvány tagja a közelgő húsvét kapcsán az Indexnek leszögezte:
“Mindenkit arra kérünk, hogy kerülje a húsvéti, impulzusalapú nyuszivásárlást. Ennek jól átgondolt, felelős döntésnek kell lennie, és a nyúltartásra fel kell készülni.”

egy.hu – Ha már él az ajándék, tartsuk is életben!

2021.04.03.

Idén is átforrósodott bádogvödörben, kartondobozokban összezsúfolva árulják országszerte egy-két ezer forintért a jobb sorsra érdemes nyulakat. A 14 éve alakult Bunny Rescue, Első Nyúlmentő Alapítvány egyik alapító tagját kérdeztük a körültekintő nyúltartásról, az emberek felelőtlen tetteiről és a lehető legjobb megoldásokról.

Nők Lapja – Bocit sem vennél karácsonyra, élő nyuszit se vegyél húsvétra

2021.03.22.

A minap is szembejött velem egy magazinos anyag arról, milyen állatot válasszunk, ha nincs időnk a kutyára-macskára, de szeretnénk valamilyen kiskedvencet. Ez a cikk itt most nem arról szól, hogy eleve miért helytelen ez az „időtakarékos” megközelítés, hanem arról, hogy ezen belül is miért teljes tévedés a nyulat egy ilyen listán feltüntetni.

RTL Klub – Noé kedvencei

2019.10.06.

A Noé kedvenceiben is szerepeltünk és beszéltünk a nyuszikról. A megtekintéshez RTL Most fiók szükséges (egy perc alatt ingyenesen regisztrálható). Mi 13:35-nél tűnünk majd fel a műsorban.

m2 Petőfi – Segíts a megunt húsvéti nyulakon!

2019.04.26.

Sokan ajándékoznak élő nyuszit az ünnepekre és sokan unják meg az ajándék állatkákat pár nap alatt. Nyulat, és bármilyen háziállatot utcára tenni állatkínzásnak minősül és börtönnel is büntethető, mégis sok a kitett állat. Mi lesz ilyenkor a nyuszik sorsa? Hogy jutnak el a nyúlmentőkhöz? Te hogyan segíthetsz? Részletek Meier Krisztinától, az Első Nyúlmentő Alapítvány elnökétől!

FEM3 Cafe

2019.04.18.

Sajnos a mai napig rengeteg helyen divat, hogy húsvétkor élő nyuszival próbálják megajándékozni a gyerekeket a felelőtlen szülők. A FEM3 Café vendége volt Meier Krisztina, a Nyúlmentő Alapítvány elnöke, aki idén is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy meggondolatlanul ne vásároljunk élő állatot az ünnepre!

A Kanapé vendége voltunk

2019.04.07.

A Manna FM Kanapé műsorában beszéltünk Alapítványunk tevékenységéről.

A Forrás rádióban a felelős állattartásról

2019.02.11.

Mód Péter kuratóriumi tagunk vendég volt a Forrás Rádióban és a felelős állattartásról valamint a nyuszikkal kapcsolatos tévhitekről beszélt.

Alapítványunk rendszeresen vendége tévé és rádióműsoroknak, ezeket a felvételeit itt is megtekitheted.

Civil Rádió – Foggal és Örömmel

2019.11.28. – Hogyan tartsunk nyuszit otthon? Bemutatkoztunk a Civil Rádió műsorában.

2019.12.12. – Ismét vendégek voltunk, ahol beszéltünk arról, hogy is jött létre alapítványunk.

ECHO TV – Húsvéti nyuszi

2018.03.30. – Miért ne vegyünk húsvéti nyuszit? 20:40-nél kezdődik az interjú Meier Krisztával.

tv2 Tények – Autók között rohangált a nyúl

Egy bajba került nyúlon segítettünk.

fem3 Cafe – Nézd meg a nyuszit, de ne vidd haza!

Miért felelőtlenség húsvétkor nyuszi venni?

tv2 Mokka – Botrány a nyúlhús miatt

Egy gasztroblogger erőteljes kijelentése felzaklatta a kisállattartókat.

24.hu – Gazdái szerint csoda történt a megrugdosott, gerincsérült nyúllal

2018.10.13.

Hisztek ti a csodákban??? Ez a nyuszi a balatonalmádiban megrugdosott nyuszika, aki nemrég csak feküdni tudott!!!

24.hu

Zoom – Ezt kell tudni, mielőtt megvenné és kidobná a megunt húsvéti nyuszit

2018.03.31.

„Felelős, jó tenyésztő nem ad el húsvét előtt nyulat. Mi is sokkal kevesebb nyulat adunk örökbe ilyenkor, és a megszokottnál is körültekintőbben választjuk ki, szűrjük az örökbefogadókat – mondta a Zoom.hu-nak a Meier Krisztina. Az Első Nyúlmentő Alapítvány elnökét annak kapcsán kerestük meg, hogy megpróbáltuk körbejárni: mit vállal az, aki esetleg éppen húsvétkor szeretne nyulat magához venni háziállatként. – Csakis azoknak a szülőnek ajánlanám a nyúltartást, aki felnőttként felkészültnek érzi magukat arra, hogy egy ilyen kisállatot minden nehézségével, hátrányával együtt évekig gondozzanak.”


ATV – Sonka, tojás, csokinyúl

2019.03.29.

Kelendő a csokitojás, és a többi hagyományos húsvéti figura is. A nyuszik is olcsóbbak plüssből vagy csokoládéból. Egy élő nyúlért ilyenkor 12-15 ezer forintos is elkérnek. Az Első Nyúlmentő Alapítvány arra figyelmezteti a szülőket, hogy a húsvétra tenyésztett nyuszik között gyakoribbak a betegségek.

atv.hu

Blikk – Nyuszit szeretne tartani? Íme, néhány hasznos tudnivaló!

2017.04.14.

Az örökbefogadás lehet ingyenes is, de ugyanakkor feltételekhez kötött. A négy éve működő Első Nyúlmentő Alapítványhoz tartással, neveléssel kapcsolatos kérdésekkel is fordulhatunk – árulta el Meier Krisztina elnök.

Blikk

tv2 – A vásárlást és a bérlést sem javasolja a nyúlmentő állatvédő

2017.04.13.

Szupervumen – Nyuszit a nyúlmentőktől

2017.04.09.

Hú, most gonosz leszek, de leírom: HÚSVÉTRA NE VEGYÉL NYUSZIT! Hisztizik a gyerek? Akkor se! Nagyon cuki és puha a szőre, és te is fogdosnád egész nap? Akkor meg pláne ne!

Szupervumen

Erdő-Mező Online – Állatvédő civil szervezetekkel egyeztetett az Országos Magyar Vadászkamara

2016.11.02.

Három állatvédő civil szervezet képviselőivel folytattak egyeztetést az Országos Magyar Vadászkamara munkatársai október 21-én. A vadászati érdekképviseletek fővárosi, Medve utcai központjában több aktuális, az állatvédelmet és a vadgazdálkodást is érintő kérdést sikerült megvitatni: a kutyák megjelenését a vadászterületen, a vad megjelenését a lakott területen, valamint ez utóbbi befogásának és repatriálásának témakörét.

Erdő-Mező

VOUS – Élő nyuszit húsvétra? Ne, amíg ezt a cikket el nem olvastátok!

2016.03.27.

Tudtátok, hogy felelős tenyésztő húsvétkor nem is árul nyulat? Épp azért, hogy a túl engedékeny szülők ne csábuljanak el, ha a gyerek tapsifülest kér az ünnepre, amikor még nem áll készen a család gazdiságra. Merthogy az Első Nyúlmentő Alapítvány tagjai főként utcára kidobott, menhelyre leadott nyuszikkal találkoznak. Szerencsére azért általában tudnak segíteni… Meier Krisztina elnök mesél nyúlmentésről, örökbefogadásról, és néhány szívszorító történetet is megoszt veletek.

VOUS

Szimpatika magazin – Nyulat inkább csokiból

2016.03.21.

Újra elérkezett a húsvét, ezzel együtt a nyúlvásárlási láz. Sokan azonban nincsenek tisztában a nyúl speciális igényeivel, és a megunt kedvencektől embertelen módon válnak meg, mert nem találnak számukra új helyet. Meier Krisztinát, az Első Nyúlmentő Alapítvány képviselőjét arról kérdeztük, mik a felelős nyúltartás szabályai.

Szimpatika magazin