Média megjelenéseink

RTL Klub – Noé kedvencei

2019.10.06.

A Noé kedvenceiben is szerepeltünk és beszéltünk a nyuszikról. A megtekintéshez RTL Most fiók szükséges (egy perc alatt ingyenesen regisztrálható). Mi 13:35-nél tűnünk majd fel a műsorban.

m2 Petőfi – Segíts a megunt húsvéti nyulakon!

2019.04.26.

Sokan ajándékoznak élő nyuszit az ünnepekre és sokan unják meg az ajándék állatkákat pár nap alatt. Nyulat, és bármilyen háziállatot utcára tenni állatkínzásnak minősül és börtönnel is büntethető, mégis sok a kitett állat. Mi lesz ilyenkor a nyuszik sorsa? Hogy jutnak el a nyúlmentőkhöz? Te hogyan segíthetsz? Részletek Meier Krisztinától, az Első Nyúlmentő Alapítvány elnökétől!

FEM3 Cafe

2019.04.18.

Sajnos a mai napig rengeteg helyen divat, hogy húsvétkor élő nyuszival próbálják megajándékozni a gyerekeket a felelőtlen szülők. A FEM3 Café vendége volt Meier Krisztina, a Nyúlmentő Alapítvány elnöke, aki idén is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy meggondolatlanul ne vásároljunk élő állatot az ünnepre!

A Kanapé vendége voltunk

2019.04.07.

A Manna FM Kanapé műsorában beszéltünk Alapítványunk tevékenységéről.

A Forrás rádióban a felelős állattartásról

2019.02.11.

Mód Péter kuratóriumi tagunk vendég volt a Forrás Rádióban és a felelős állattartásról valamint a nyuszikkal kapcsolatos tévhitekről beszélt.

Alapítványunk rendszeresen vendége tévé és rádióműsoroknak, ezeket a felvételeit itt is megtekitheted.

Civil Rádió – Foggal és Örömmel

2019.11.28. – Hogyan tartsunk nyuszit otthon? Bemutatkoztunk a Civil Rádió műsorában.

2019.12.12. – Ismét vendégek voltunk, ahol beszéltünk arról, hogy is jött létre alapítványunk.

ECHO TV – Húsvéti nyuszi

2018.03.30. – Miért ne vegyünk húsvéti nyuszit? 20:40-nél kezdődik az interjú Meier Krisztával.

tv2 Tények – Autók között rohangált a nyúl

Egy bajba került nyúlon segítettünk.

fem3 Cafe – Nézd meg a nyuszit, de ne vidd haza!

Miért felelőtlenség húsvétkor nyuszi venni?

tv2 Mokka – Botrány a nyúlhús miatt

Egy gasztroblogger erőteljes kijelentése felzaklatta a kisállattartókat.

24.hu – Gazdái szerint csoda történt a megrugdosott, gerincsérült nyúllal

2018.10.13.

Hisztek ti a csodákban??? Ez a nyuszi a balatonalmádiban megrugdosott nyuszika, aki nemrég csak feküdni tudott!!!

24.hu

Zoom – Ezt kell tudni, mielőtt megvenné és kidobná a megunt húsvéti nyuszit

2018.03.31.

„Felelős, jó tenyésztő nem ad el húsvét előtt nyulat. Mi is sokkal kevesebb nyulat adunk örökbe ilyenkor, és a megszokottnál is körültekintőbben választjuk ki, szűrjük az örökbefogadókat – mondta a Zoom.hu-nak a Meier Krisztina. Az Első Nyúlmentő Alapítvány elnökét annak kapcsán kerestük meg, hogy megpróbáltuk körbejárni: mit vállal az, aki esetleg éppen húsvétkor szeretne nyulat magához venni háziállatként. – Csakis azoknak a szülőnek ajánlanám a nyúltartást, aki felnőttként felkészültnek érzi magukat arra, hogy egy ilyen kisállatot minden nehézségével, hátrányával együtt évekig gondozzanak.”


ATV – Sonka, tojás, csokinyúl

2019.03.29.

Kelendő a csokitojás, és a többi hagyományos húsvéti figura is. A nyuszik is olcsóbbak plüssből vagy csokoládéból. Egy élő nyúlért ilyenkor 12-15 ezer forintos is elkérnek. Az Első Nyúlmentő Alapítvány arra figyelmezteti a szülőket, hogy a húsvétra tenyésztett nyuszik között gyakoribbak a betegségek.

atv.hu

Blikk – Nyuszit szeretne tartani? Íme, néhány hasznos tudnivaló!

2017.04.14.

Az örökbefogadás lehet ingyenes is, de ugyanakkor feltételekhez kötött. A négy éve működő Első Nyúlmentő Alapítványhoz tartással, neveléssel kapcsolatos kérdésekkel is fordulhatunk – árulta el Meier Krisztina elnök.

Blikk

Szupervumen – Nyuszit a nyúlmentőktől

2017.04.09.

Hú, most gonosz leszek, de leírom: HÚSVÉTRA NE VEGYÉL NYUSZIT! Hisztizik a gyerek? Akkor se! Nagyon cuki és puha a szőre, és te is fogdosnád egész nap? Akkor meg pláne ne!

Szupervumen

Erdő-Mező Online – Állatvédő civil szervezetekkel egyeztetett az Országos Magyar Vadászkamara

2016.11.02.

Három állatvédő civil szervezet képviselőivel folytattak egyeztetést az Országos Magyar Vadászkamara munkatársai október 21-én. A vadászati érdekképviseletek fővárosi, Medve utcai központjában több aktuális, az állatvédelmet és a vadgazdálkodást is érintő kérdést sikerült megvitatni: a kutyák megjelenését a vadászterületen, a vad megjelenését a lakott területen, valamint ez utóbbi befogásának és repatriálásának témakörét.

Erdő-Mező

VOUS – Élő nyuszit húsvétra? Ne, amíg ezt a cikket el nem olvastátok!

2016.03.27.

Tudtátok, hogy felelős tenyésztő húsvétkor nem is árul nyulat? Épp azért, hogy a túl engedékeny szülők ne csábuljanak el, ha a gyerek tapsifülest kér az ünnepre, amikor még nem áll készen a család gazdiságra. Merthogy az Első Nyúlmentő Alapítvány tagjai főként utcára kidobott, menhelyre leadott nyuszikkal találkoznak. Szerencsére azért általában tudnak segíteni… Meier Krisztina elnök mesél nyúlmentésről, örökbefogadásról, és néhány szívszorító történetet is megoszt veletek.

VOUS

Szimpatika magazin – Nyulat inkább csokiból

2016.03.21.

Újra elérkezett a húsvét, ezzel együtt a nyúlvásárlási láz. Sokan azonban nincsenek tisztában a nyúl speciális igényeivel, és a megunt kedvencektől embertelen módon válnak meg, mert nem találnak számukra új helyet. Meier Krisztinát, az Első Nyúlmentő Alapítvány képviselőjét arról kérdeztük, mik a felelős nyúltartás szabályai.

Szimpatika magazin