II. Nyúlbarátok Konferenciája

Ismerd meg a részleteket és regisztrálj a nyuszik szerelmeseinek eddigi legnagyobb eseményére!

? 2023. május 21., vasárnap, 9:00
? Budapest, Lurdy Ház – 4. terem
? facebook eseményünkön még több izgalmas részletet osztunk meg

Ilyen volt a teltházas I. Nyúlbarátok Konferenciája 2019-ben

Ha szereted a nyuszikat és fontos számodra az egészségük, akkor a II. Nyúlbarátok Konferenciája nem hiányozhat a naptáradból! Neves szakállatorvosok előadásain és kerekasztal beszélgetésein keresztül még többet megtudhatsz a hobbinyúl tartásáról, táplálásáról és betegségeiről.

2019-ben már megrendeztük a hazai nyuszis világ legnagyobb eseményét, gyere el május 21-én a Lurdyba és csatlakozz a nyuszis közösséghez!

Előadók

Ismerd meg az előadóinkat! Dr. Pazár Péter, Dr. Pilis Tünde és Dr. Sátorhelyi Tamás neves szakemberek a nyuszik világában. Az előadásaik során a nyuszik tartásáról, táplálásáról és betegségeiről is szó lesz. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy szakértőktől tanulhass!

Dr. Pazár Péter

2006-ban végeztem az Egyetemen, majd a Belgyógyászati Tanszék Egzotikus Osztályán kezdtem el dolgozni. Azóta is kedvtelésből tartott különleges állatok klinikai ellátásával foglalkozom, 2018-ig az Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék, illetve 2015-től az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum munkatársaként. 2009-ben egzotikusállat-gyógyász szakállatorvos képesítést szereztem. Elsősorban vadászgörények, papagájok, növényevő kisemlősök kezelésében veszek részt.

Dr. Pilis Tünde mosolyogva egy fehér nyuszit szorít magához

Dr. Pilis Tünde

2014-ben kaptam diplomát a Szent István Egyetem Állatorvos-Tudományi Karán. Már hallgatóként is az egzotikus állatok vonzottak leginkább, így nem csupán kisállatrendelőben, hanem a Belgyógyászati Tanszék akkori Egzotikus Osztályán is rengeteg időt töltöttem – a kötelező gyakorlatokon túl is. 2015 óta dolgozom a Vahúr-Vet Állatorvosi Rendelőben és 2018 óta vagyok az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum állatorvosa is. Elsősorban egzotikus emlősállatokkal foglalkozom, de igyekszem tudásomat egyéb egzotikus és vadon élő fajokra is kiterjeszteni.

Dr. Sátorhelyi Tamás egy nyuszit vizsgál

Dr. Sátorhelyi Tamás 

1993-ban végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Ezt követően kisállat praxisban dolgoztam Békásmegyeren, ahol évről évre egyre több egzotikus állatot, elsősorban hüllőt láttam el. Ezután a Belgyógyászati Tanszék Egzotikus Osztályán dolgoztam öt évig. 2011-ben indítottuk el az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrumot. A Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Szövetségének megalakulása óta tagja vagyok. Jelenleg leginkább kisemlősök sebészetével és fogászati ellátásával foglalkozom.

A közösség kérdez, a profik válaszolnak

A konferencia részeként szervezett kerekasztal beszélgetésnek az lesz a témája, hogy hogyan tudjuk a nyuszik életét jobbá tenni. A beszélgetésen részt vesznek a neves előadóink mellett más szakemberek az alapítvány oldaláról és nyúltartók is.

A konferencia programja

Az előadók és a beszélgetés időpontjai mellett még sok érdekes program várja a résztvevőket, mint például nyuszis relikviák vására.

9:00 – 10:00Érkezés
10:00 – 10:05Köszöntő
Meier Krisztina – Első Nyúlmentő Alapítvány elnöke
10:05 – 11:00A nyúl ivarszervi problémái
Dr. Sátorhelyi Tamás – Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum
11:00 – 12:00A nyúltartók rémálma: bélelzáródás gyanúval a kórházban
Dr. Pilis Tünde – Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum
12:00 – 13:00Szünet
13:00 – 14:00Ferde lett a nyulam feje, mit tehetek most ellene?
Dr. Pazár Péter – Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum
14:00 – 15:00Kerekasztal beszélgetés a nyuszitartás örömeiről és kihívásairól
Meier Krisztina – Első Nyúlmentő Alapítvány elnöke
Baráth Eszter – Első Nyúlmentő Alapítvány kuratóriumi tagja
Dr. Pilis Tünde – Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum
Dr. Pazar Péter – Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum
Dr. Sátorhelyi Tamás – Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum
15:00 – 16:00Távozás

Az előadásokon kívüli időkben van lehetőség támogatói termékek vásárlására, fogózkodásra és beszélgetésre. A program változtatásának jogát fenntartjuk.

Regisztrálj most!

Ne maradj le a konferenciáról, a helyek limitáltak, regisztrálj most! A részvételi díj előre fizetendő, és a regisztráció során történik meg. Könnyedén kártyával tudsz fizetni, jegyedet elektronikusan küldjük meg néhány percen belül!

Köszönet a támogatásért

Nagy köszönet a konferencia szponzorainak, akik nélkül ez az esemény nem valósulhatna meg. Ismerje meg a szponzorainkat, akik közül sokan állattartással foglalkozó cégek vagy más területeken minket segítő szervezetek és magánszemélyek.

Az Exo-Pet Magyarországon elsőként nyerte el a Rabbit Welfare Association and Fund Ezüst fokozatú nyúlbarát praxisa címet. Szigorú nemzetközi feltételeknek megfelelő módon, barátságos és stresszmentes környezetet biztosítanak nyuszi pácienseik, többek között Alapítványunk nyuszijai számára is.

Andi büszke arra, hogy alapítványunkkal már 4 éve dolgozik és közel 500 mentett nyuszi portréját készítette el a gazdikereséshez. Andi fotózása során mindenki számíthat önfeledt jókedvre, nyugalomra, őszinte mosolyokra és rengeteg cuki pillanatra, amelyeket a saját kisállata fog okozni nekik.
Képeit itt tudod megtekinteni.

Az esemény felvételét Vuics András video tartalomfejlesztő készíti és vágja, amelyért ezúton is nagyon hálásak vagyunk! ?

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha bármilyen kérdésed vagy problémád adódna a konferenciával kapcsolatban, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot! A facebook oldalunkon vagy e-mailben is elérhetsz minket. A konferencia szervezői mindig készen állnak segíteni neked.