Tagokról röviden

IMG_3976Meier Krisztina

Első mozzanatom a Nyúlmentés segítésére 2014 januárjában volt. Ekkor Boni nyuszit szállítottam gazdihoz Pécsről Budapestre. Később mivel egyre többet segítettem, bekerültem a csapatba is, így az Alapítvány alapító tagja is lehettem, majd az Alapítvány elnökévé választottak 2016 januárjában.

Budapesten intézem a nyuszik mentését, befogását, rehabillitását, szállítását, vagy akár ellátmányuk elosztását. De utaztam már Miskolcra is életmentés miatt. Ha szükséges orvoshoz viszem őket és ivartalanítás, vagy egyéb műtét utáni gondozásukat is szívesen vállalom. Nálam mindig van egy csomó problémás ideiglenes nyuszi, de persze vannak saját nyuszijaim is. Részt veszek minden adminisztratív és fejlesztő folyamatban. Végül, de nem utolsó sorban 2015 februártól a mezei nyuszik kézzel nevelésével és repatriálásával is foglalkozom. Nagyon szívügyemnek tekintem az ő mentésüket is.

Célom az, hogy a hozzánk bekerült nyuszik felelős gazdikhoz kerüljenek, és alapítványunk egyre nagyobb szerepet vállalhasson a bajba került nyuszik megsegítésében. Ezen kívül fontos még számomra a nyuszis gazdik ismeretének bővítése arról, hogyan kellene helyesen nyuszit tartani. Jó lenne, ha ezek a kis élőlények a törvényi szabályozásokban is komolyabb helyet foglalnának el. Tartásukra szigorúbb szabályozás születne mind az állatkereskedésekben, mind hobbiszinten.

Szabadidőmben szívesen kirándulok, síelek, biciklizek, filmezek csapatommal, zenét szerzek, mezei nyulas filmeket készítek, nyuszi összeszoktatással foglalkozom és nyuszipanziót üzemeltetek. 2016 első félévében pedig elvégeztem a Murmucok Oktatási Centrum állatorvosi asszisztensi képzését. Szuper volt! 🙂

Baráth Eszter

Civilben közgazdász és 3 gyermek anyukája vagyok. Különböző állatkáim mindig is voltak, de nyuszim 2014 óta van.

2017. húsvétján kezdtem az ideiglenes gondozást, azóta már több mint 200 nyuszi lakott nálam.

A Mentéshez 2018-ban csatlakozhattam, büszke vagyok rá, hogy a csapat tagja lehetek, ráadásul így a szabadidőmet azzal tölthetem, ami igazán fontos nekem: állatokat menteni és szeretni minél többet. Fontos nekem, hogy a gyerekeim úgy nőnek fel, hogy az állatok iránti tisztelet és szeretet már a vérükben van, ezt tudják majd ők is tovább adni.

Az alapítványi munkában szeretem a tényleges nyuszis részt intézni, mert a nyuszik varázslatos élőlények – a kedvencem a kis bunkóci vadócok lenyugtatása és szelidítése. Másrészről szívesen viszem az adminisztrációs és a marketing területet is, ami a fejlesztéseket és az adománygyűjtést illeti, mindig tele vagyok ötletekkel, sajnos nagy korlátom az idő és a hely, de így is igyekszem kihozni mindenből a maximumot.

Hálás vagyok minden nyuszinak, aki tanít nekem valamit, ugyanakkor azt kívánom, hogy minden nyuszinak legyen álomgazdája, hogy mégse legyen szükség ilyen jellegű alapítványi munkára.

Kiss Magdi

2014 tavasza óta először ideiglenes gazdi, majd ősztől nagy megtiszteltetésre tagja is vagyok az alapítványnak. Ideiglenes gazdi vagyok, valamint saját készítési tárgyak készítésével, eladásával támogatom a nyúlmentők munkáját.

Célom a hozzám kerülő nyuszikák szocializálása, gondozása. Segítek elkóborolt utcára került nyuszik befogásában. Folyamatosan olvasok, és tanulmányozom a nyuszik tartásáról, betegségekről, neveléséről a szakirodalmat, hogy mindent meg tudjak adni a hozzám kerülő nyusziknak.

Budapesten élek és dolgozom. 3 saját nyuszim van, egy közülük mentett nyuszi, akit örökbe fogadtam.

Célom, hogy megismertessem a nyuszi tartókat a helyes etetésről, tartásról, gondozásról, és az, hogy minél kevesebb utcára kitett, vagy rosszul tartott nyuszi legyen.

Kovács Zsuzsa

Az ötlet felvetésétől – hogy legyen egy civil szervezet, mely a hányattatott sorsú nyuszikáknak segít – jelen voltam a nyúlmentés életében, így jelelegi szervezetünk egyik alapító tagja lettem.

Miskolcon élek és minden szabadidőmet a nyusziknak szentelem, legyen az a hobbi tenyészetem, tanácsadások, cikkek írása, fordítása, szakanyagok olvasása, tanulmányozása vagy külföldi szemináriumokon való részvétel.

Céljaim között szerepel a nyúltartók felvilágosítása a helyes tartásról, illetve segíteni szereretném a vidékiek felfogását kiszélesíteni a kedvenckent tartott nyulakról. Hosszú távú céljaim között szerepel a magyarországi nyuszi agility népszerűsítése.