Tagokról röviden

IMG_3976Meier Krisztina

Első mozzanatom a Nyúlmentés segítésére 2014 januárjában volt. Ekkor Boni nyuszit szállítottam gazdihoz Pécsről Budapestre. Később mivel egyre többet segítettem, bekerültem a csapatba is, így az Alapítvány alapító tagja is lehettem, majd az Alapítvány elnökévé választottak 2016 januárjában.

Budapesten intézem a nyuszik mentését, befogását, rehabillitását, szállítását, vagy akár ellátmányuk elosztását. De utaztam már Miskolcra is életmentés miatt. Ha szükséges orvoshoz viszem őket és ivartalanítás, vagy egyéb műtét utáni gondozásukat is szívesen vállalom. Nálam mindig van egy csomó problémás ideiglenes nyuszi, de persze vannak saját nyuszijaim is. Részt veszek minden adminisztratív és fejlesztő folyamatban. Végül, de nem utolsó sorban 2015 februártól a mezei nyuszik kézzel nevelésével és repatriálásával is foglalkozom. Nagyon szívügyemnek tekintem az ő mentésüket is.

Célom az, hogy a hozzánk bekerült nyuszik felelős gazdikhoz kerüljenek, és alapítványunk egyre nagyobb szerepet vállalhasson a bajba került nyuszik megsegítésében. Ezen kívül fontos még számomra a nyuszis gazdik ismeretének bővítése arról, hogyan kellene helyesen nyuszit tartani. Jó lenne, ha ezek a kis élőlények a törvényi szabályozásokban is komolyabb helyet foglalnának el. Tartásukra szigorúbb szabályozás születne mind az állatkereskedésekben, mind hobbiszinten.

Szabadidőmben szívesen kirándulok, síelek, biciklizek, filmezek csapatommal, zenét szerzek, és mostanában mezei nyulas filmeket is készítek :). 2016 első félévében pedig elvégeztem a Murmucok Oktatási Centrum állatorvosi asszisztensi képzését. Szuper volt! 🙂

Kiss Magdi

2014 tavasza óta először ideiglenes gazdi majd ősztől nagy megtiszteltetésre tagja vagyok az alapítványnak. Ideiglenes gazdi vagyok, valamint saját készítési tárgyak készítésével, eladásával támogatom a nyúlmentők munkáját.

Célom a hozzám kerülő nyuszikák szocializálása, gondozása. Segítek elkóborolt utcára került nyuszik befogásában. Folyamatosan olvasok, és tanulmányozom a nyuszik tartásáról, betegségekről, neveléséről a szakirodalmat, hogy mindent meg tudjak adni a hozzám kerülő nyusziknak.

Budapesten élek és dolgozom. 3 saját nyuszim van, egy közülük mentett nyuszi, akit örökbe fogadtam.

Célom, hogy megismertessem a nyuszi tartókat a helyes etetésről, tartásról, gondozásról, és az, hogy minél kevesebb utcára kitett, vagy rosszul tartott nyuszi legyen.

11182252_10204955193548397_3160032181122241270_nKovács Zsuzsa

Az ötlet felvetésétől – hogy legyen egy civil szervezet, mely a hányattatott sorsú nyuszikáknak segít – jelen voltam a nyúlmentés életében, így jelelegi szervezetünk egyik alapító tagja lettem.

Miskolcon élek és minden szabadidőmet a nyusziknak szentelem, legyen az a hobbi tenyészetem, tanácsadások, cikkek írása, fordítása, szakanyagok olvasása, tanulmányozása vagy külföldi szemináriumokon való részvétel.

Céljaim között szerepel a nyúltartók felvilágosítása a helyes tartásról, illetve segíteni szereretném a vidékiek felfogását kiszélesíteni a kedvenckent tartott nyulakról. Hosszú távú céljaim között szerepel a magyarországi nyuszi agility népszerűsítése.