Tagokról röviden

IMG_3976Meier Krisztina

Első mozzanatom a Nyúlmentés segítésére 2014 januárjában volt. Ekkor Boni nyuszit szállítottam gazdihoz Pécsről Budapestre. Később mivel egyre többet segítettem, bekerültem a csapatba is, így az Alapítvány alapító tagja is lehettem, majd az Alapítvány elnökévé választottak 2016 januárjában.

Budapesten intézem a nyuszik mentését, befogását, rehabillitását, szállítását, vagy akár ellátmányuk elosztását. De utaztam már Miskolcra is életmentés miatt. Ha szükséges orvoshoz viszem őket és ivartalanítás, vagy egyéb műtét utáni gondozásukat is szívesen vállalom. Nálam mindig van egy csomó problémás ideiglenes nyuszi, de persze vannak saját nyuszijaim is. Részt veszek minden adminisztratív és fejlesztő folyamatban. Végül, de nem utolsó sorban 2015 februártól a mezei nyuszik kézzel nevelésével és repatriálásával is foglalkozom. Nagyon szívügyemnek tekintem az ő mentésüket is.

Célom az, hogy a hozzánk bekerült nyuszik felelős gazdikhoz kerüljenek, és alapítványunk egyre nagyobb szerepet vállalhasson a bajba került nyuszik megsegítésében. Ezen kívül fontos még számomra a nyuszis gazdik ismeretének bővítése arról, hogyan kellene helyesen nyuszit tartani. Jó lenne, ha ezek a kis élőlények a törvényi szabályozásokban is komolyabb helyet foglalnának el. Tartásukra szigorúbb szabályozás születne mind az állatkereskedésekben, mind hobbiszinten.

Szabadidőmben szívesen kirándulok, síelek, biciklizek, filmezek csapatommal, zenét szerzek, és mostanában mezei nyulas filmeket is készítek :). 2016 első félévében pedig elvégeztem a Murmucok Oktatási Centrum állatorvosi asszisztensi képzését. Szuper volt! 🙂

Kiss Magdi

2014 tavasza óta először ideiglenes gazdi majd ősztől nagy megtiszteltetésre tagja vagyok az alapítványnak. Ideiglenes gazdi vagyok, valamint saját készítési tárgyak készítésével, eladásával támogatom a nyúlmentők munkáját.

Célom a hozzám kerülő nyuszikák szocializálása, gondozása. Segítek elkóborolt utcára került nyuszik befogásában. Folyamatosan olvasok, és tanulmányozom a nyuszik tartásáról, betegségekről, neveléséről a szakirodalmat, hogy mindent meg tudjak adni a hozzám kerülő nyusziknak.

Budapesten élek és dolgozom. 3 saját nyuszim van, egy közülük mentett nyuszi, akit örökbe fogadtam.

Célom, hogy megismertessem a nyuszi tartókat a helyes etetésről, tartásról, gondozásról, és az, hogy minél kevesebb utcára kitett, vagy rosszul tartott nyuszi legyen.

11182252_10204955193548397_3160032181122241270_nKovács Zsuzsa

Az ötlet felvetésétől – hogy legyen egy civil szervezet, mely a hányattatott sorsú nyuszikáknak segít – jelen voltam a nyúlmentés életében, így jelelegi szervezetünk egyik alapító tagja lettem.

Miskolcon élek és minden szabadidőmet a nyusziknak szentelem, legyen az a hobbi tenyészetem, tanácsadások, cikkek írása, fordítása, szakanyagok olvasása, tanulmányozása vagy külföldi szemináriumokon való részvétel.

Céljaim között szerepel a nyúltartók felvilágosítása a helyes tartásról, illetve segíteni szereretném a vidékiek felfogását kiszélesíteni a kedvenckent tartott nyulakról. Hosszú távú céljaim között szerepel a magyarországi nyuszi agility népszerűsítése.

12041897_10205308596298359_1817533613_nBodnár Cintia

Az én történetem kicsit másabb, mint a többieké. 2014 novemberében találkoztam a nyúlmentés munkásságával és decemberben már örökbefogadó lettem. A csoportban sokszor láttam, hogy segítségre van szükség és januárban ideiglenes befogadó lettem. Ahogy telt múlt az idő egyre több teher nehezedett a tagok vállára, így egyre több idi (ideiglenesen gondozott nyuszi) került hozzám, mára már össze sem tudom számolni mennyi. 2015 márciusában az a megtiszteltetés ért, hogy tiszteletbeli taggá válhattam. Azóta teljes erőbedobással erősítem a csapatot.

Budapesten élek és munkálkodom. Ha van szabadidőm a nyuszik, munka és iskola mellett szívesen sportolok és olvasok. Rövidtávú célom a nálam lévő nyuszik regenerálása és a mentvényeink tökéletes gazdihoz adása. Hosszútávú célom a magyar állatvédelmi törvények módosíttatása, hogy védenceink is több joggal rendelkezzenek.

1557442_1021943424511104_1804587033845600120_nSuhajda Melinda

2015-ben hallottam először nyuszik mentéséről és meglepődve tapasztaltam, hogy sajnos ugyanúgy cserben hagynak nyuszikat is, mint ahogyan kutyákat, cicákat. Ekkor eldöntöttem, hogy segítek nekik, mint ideiglenes befogadó. Nem telt el 3 hónap sem és máris tiszteletbeli tag lettem, melynek nagyon örültem. Időközben én magam is örökbe fogadtam két nyuszit, akik minden napomat szebbé teszik. E mellet van két kutyám is, akik teljesen nyuszikompatibilisek. Szabadidőmben kirándulunk, természetesen kutyástól.

Célom az alapítványnál, hogy minél több nyuszit felelős gazdihoz juttassunk és segítséget, illetve ideiglenes lakhatást biztosítsak kidobott, bajba jutott nyusziknak.