BEMUTATKOZÁS

Az indulás

A Nyúlmentés (Bunny Rescue) 2014-ben alakult, ezzel elkezdődött a nyuszik mentése és örökbeadása.

A kezdetektől számos ideiglenes befogadó és önkéntes is segíti a munkánkat. Miután egy nyuszi letöltötte karanténját, beolttattuk és ivartalanították, előnyös, ha családokban szocializálódik.

Az alapítvány megalapítása

Hivatalossá 2015 május 29-én váltunk – ezen a napon megalakult az Első Nyúlmentő Alapítvány.

Alapítványunk 5 kuratóriumi és 3 tiszteletbeli tagból áll, akik vesznek részt a döntési folyamatokban, szervezik a fontosabb feladatokat, a nyuszikat munka, család mellett mentik szabadidejükben, sokszor saját tőkéjüket is befektetve. Mi önkéntesek vagyunk, akiknek szívügye a nyuszik segítése.

Kiemelten fontos a szerepük az ideiglenes gondozóknak, akikre mindig nagy szükség van – munkájukhoz alapítványunk MINDENT biztosít: ketrecet, táplálékot és mi álljuk az orvosi költségeket is.

2015 szeptemberében, néhány hónappal később ünnepeltük a 100. örökbeadásunkat. Míg korábban csak Facebook oldalunkon és a http://nyulmento.blogspot.hu/ oldalon számoltunk be tevékenységünkről, ekkortól már megújult honlapunkon is követhetitek tevékenységünket.

Eddig már több, mint 1000 nyuszi (!) gazdisodott a segítségünkkel. Sok nyuszit közvetítettün és nagyon sok nyuszi volt a gondozásunkban aki segítségükkel rehabilitálódott majd talált szerető gazdára.

Fontos! Mi nem szabadulni akarunk a nyusziktól, hanem csakis nagyon jó körülmények közé adjuk oda, szuper gazdiknak egy örökbefogadási procedúra után! A nyuszikat sem szaporításra, sem étkezési célokra nem adjuk tovább!!!

Új szintekre léptünk

2019 márciusában, közel egy év szervezés után megtartottuk Magyarország legnagyobb eddigi nyulas rendezvényét, az I. Nyúlbarátok Konferenciát. A neves, szakmájukban elismert szakértő előadókkal és változatos témákkal tűzdelt rendezvényünkre országos volt érdeklődés.

A jó célokat sokan támogatják és akik a jó ügy mellé állnak megtiszteljük azzal, hogy pénzük elköltése teljesen transzparens: ezzel a céllal csatlakoztunk 2019-ben az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületéhez és lettünk büszkén Etikus Adománygyűjtő Szervezet.

2019 októberében pedig ismét új szintre léptünk: alapítványunk közhasznú civil szervezet lett.

Okirataink

Alapítói Okirat*
Végzés Közhasznúságunkról*

További alapító okiratainkat, könyvelési beszámolóinkat, KSH jelentéseinket és kuratóriumi üléseink jegyzőkönyvét az Átláthatóság oldalon találod.

*A dokumentumok online letölthető változataiban adatvédelmi okokból címek nem szerepelnek!

Tagjaink

Alapító:
Stephan Meier

Kurtatóriumi tagok:
Meier Krisztina (elnök)
Baráth Eszter
Kiss Magdolna
Kovács Zsuzsanna
Mód Péter

Tiszteletbeli tagok:
Kámány Dóra
Levajsics Péter
Zimonyi Orsolya

One Reply to “BEMUTATKOZÁS”

  1. Pingback: Ne Vegyél Nyulat Húsvétra! [Frissítve!] -

Comments are closed.