BEMUTATKOZÁS

Első Nyúlmentő Alapítvány
(Nyúlmentés- Bunny Rescue)

A Nyúlmentés 2014 januárjában jött létre. Már 2014 márciusában elkezdődött a nyuszik mentése és örökbeadása. Az alapítványnak 5  alapító tagja van és 7 tiszteletbeli tag. A tagok vesznek részt a döntési folyamatokban, és szervezik a fontosabb feladatokat. A tagok a nyuszikat munka, család mellett mentik szabadidejükben, sokszor saját tőkéjüket is befektetve. Vagyis mi is önkéntesek vagyunk, akiknek szívügye a nyuszik segítése.

Számos ideiglenes befogadó és önkéntes is segíti a munkánkat. Főként az “idikre” van nagy szükség, mert mikor egy nyuszi már letöltötte karanténját, oltott és ivartalanodott, sokszor jó ha családokban szocializálódik. Ekkor kerül főleg a képbe az ideiglenes gondozó, akikre mindig nagy szükség van. Az ideiglenes gondozónak az alapítványunk MINDENT biztosít. Ketrecet, táplálékot és mi álljuk az orvosi költségeket is. Természetesen ha az ideiglenes gondozó ezzel a nyuszit szeretné támogatni, azt nagyon megköszönjük.

Hivatalossá 2015 május 29-én váltunk. Ekkor megalakult az Első Nyúlmentő Alapítvány. Eddig már több mint 150 nyuszi gazdisodott a segítségünkkel. Sok nyuszit közvetítettünk, de nagyon sok nyuszi volt a gondozásunkban és segítségünkel rehabilitálódott, majd gazdisodott. Ebből 2015 szeptemberében ünnepeltük a 100. örökbeadásunkat. Eddig a Facebookon és a http://nyulmento.blogspot.hu/ oldalon számoltunk be tevékenységünkről, de 2015 szeptember végétől már ezen a honlapon olvashattok rólunk.

Fontos!

Mi nem szabadulni akarunk a nyusziktól, hanem csakis nagyon jó körülmények közé adjuk oda, szuper gazdiknak egy örökbefogadási procedúra után!
A nyuszikat sem szaporításra sem étkezési célokra nem adjuk tovább!!!

Alapítói Okirat 2015 03.30

Az online változatban a lakcímek adatvédelmi okokból nem szerepelnek!

Jegyzőkönyv a 2016.01.23 tartott kuratóriumi ülésről

Jegyzőkönyv

Már 2016 eleje óta próbáltunk bizonyos változásokat eszközölni, végre sikerült:

ENYA Alapítói Okirat 2017.02. 03

Alapító: Stephan Meier

Kurtatóriumi tagok:
Meier Krisztina(elnök)
Simon Mária
Kovács Zsuzsanna
Bodnár Cintia

Mód Péter

További tagok, akik részt vesznek a döntési folyamatokban: