BEMUTATKOZÁS

A kezdetek

A Nyúlmentés 2014-ben alakult, ezzel elkezdődött a nyuszik mentése és örökbeadása.

A kezdetektől számos ideiglenes befogadó és önkéntes is segíti a munkánkat. Miután egy nyuszi letöltötte karanténját, beolttattuk és ivartalanították, előnyös, ha családokban szocializálódik.

Az alapítás

Hivatalossá 2015 május 29-én váltunk – ezen a napon megalakult az Első Nyúlmentő Alapítvány.

Alapítványunk 5 kuratóriumi és 3 tiszteletbeli tagból áll, akik vesznek részt a döntési folyamatokban, szervezik a fontosabb feladatokat, a nyuszikat munka, család mellett mentik szabadidejükben, sokszor saját tőkéjüket is befektetve. Mi önkéntesek vagyunk, akiknek szívügye a nyuszik segítése.

Kiemelten fontos a szerepük az ideiglenes gondozóknak, akikre mindig nagy szükség van – munkájukhoz alapítványunk MINDENT biztosít: ketrecet, táplálékot és mi álljuk az orvosi költségeket is.

2015 szeptemberében, néhány hónappal később ünnepeltük a 100. örökbeadásunkat. Míg korábban csak Facebook oldalunkon és weboldalon számoltunk be tevékenységünkről, ekkortól már megújult honlapunkon is követhetitek tevékenységünket.

Eddig már több, mint 1000 nyuszi (!) gazdisodott a segítségünkkel. Sok nyuszit közvetítettün és nagyon sok nyuszi volt a gondozásunkban aki segítségükkel rehabilitálódott majd talált szerető gazdára.

Fontos! Mi nem szabadulni akarunk a nyusziktól, hanem csakis nagyon jó körülmények közé adjuk oda, szuper gazdiknak egy örökbefogadási procedúra után! A nyuszikat sem szaporításra, sem étkezési célokra nem adjuk tovább!!!

Új szintekre léptünk

2019 márciusában, közel egy év szervezés után megtartottuk Magyarország legnagyobb eddigi nyulas rendezvényét, az I. Nyúlbarátok Konferenciát. A neves, szakmájukban elismert szakértő előadókkal és változatos témákkal tűzdelt rendezvényünkre országos volt érdeklődés. 2019 októberében pedig ismét új szintre léptünk: alapítványunk közhasznú civil szervezet lett.

Az adományokat átláthatóan kezeljük

A jó célokat sokan támogatják és akik a jó ügy mellé állnak megtiszteljük azzal, hogy pénzük elköltése teljesen transzparens: ezzel a céllal csatlakoztunk 2019-ben az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületéhez és lettünk büszkén Etikus Adománygyűjtő Szervezet. Tevékenységünket időről időre felülvizsgálják és betartunk minden szükséges előírást ahhoz, hogy adományozóink lássák, mire költjük el adományaikat.

Okirataink

Alapítói Okirat 
Végzés Közhasznúságunkról*

További alapító okiratainkat, könyvelési beszámolóinkat, KSH jelentéseinket és kuratóriumi üléseink jegyzőkönyvét az Átláthatóság oldalon találod.

A dokumentumok online letölthető változataiban adatvédelmi okokból címek nem szerepelnek!

Tagjaink

Alapító
Stephan Meier

Kurtatóriumi tagok
Meier Krisztina (elnök)
Baráth Eszter
Kiss Magdolna
Kovács Zsuzsanna
Mód Péter

Tiszteletbeli tagok
Kámány Dóra
Levajsics Péter
Zimonyi Orsolya

One Reply to “BEMUTATKOZÁS”

  1. Pingback: Ne Vegyél Nyulat Húsvétra! [Frissítve!] -

Comments are closed.