Adó 1 százalék – mire gyűjtünk?

Legnagyobb állandó költségünk a felszerelések, minőségi takarmány, gyógyszerek, immunerősítők vásárlása és az orvosi kezelések kiegyenlítése a tagjainknál és ideiglenes befogadóiknál lakó nyuszik számára. Menhely híján az ideiglenes befogadóknál gyógyuló nyusziknak mi finanszírozzuk nemcsak az orvosi ellátást, de a felszereléseket is.

Sok nyuszink rehabilitációja hónapok munkája. Eközben nemcsak az állatorvosi számlák növekednek, hanem a gyógyászati készítmények vagy kapcsolódó szolgáltatások, pl. fizioterápia, költségei is. Sajnos vannak olyan állataink is, akik életük végéig nálunk maradnak, mivel betegségük miatt nem örökbeadhatók, vagy senki sem szeretné őket örökbefogadni. Ezek a nyuszik tartós betegségük miatt speciális ellátást is igényelnek, amely újabb költségeket jelent, pl. teljesen más almozás szükséges a mozgásszervi betegséggel küzdő nyulak esetében.

Az állatok alapítványunkhoz kerülésükkor általában azonnali orvosi segítségre szorulnak. Az alapprotokoll részét képzi nálunk a rehabilitálás mellett az oltás, majd az ivartalanítás is. Az elvégzett kezelések azonban igen nagy terhet rónak alapítványunkra – orvosi költségeink havi 1 millió Forint körül alakulnak, így minden támogatásra szükségünk van, hogy munkánkat a lehető legigényesebben, a nyuszik minőségi ellátása mellett tudjuk elvégezni.

Több esetben gyűjtünk olyan családok számára is, akik valamely oknál fogva az állatorvosi költségeket (pl. egy hirtelen felmerülő műtéti költség) nem tudják finanszírozni. Ilyenkor a számlák rendezésével segítünk a nyuszinak a családjában maradni.

2015 tavaszától pedig bővült a profilunk a vadnyuszik mentésével is. Sajnos egyre többször keresnek meg minket magánszemélyek, hogy kölyök vadnyulat találtak és az elhelyezésében segítségünket kérik. Ezeket a kicsi, akár sérült mezei nyuszikat kézzel neveljük, meggyógyítjuk, majd ha elérik a megfelelő kort, visszahelyezzük őket a természetes élőhelyükre. A kölykök felneveléséhez speciális tejpótló tápszert használunk, sérülések esetében őket is orvoshoz visszük, ezeknek a biztosítás szintén komoly feladat számunkra.

A támogatásokat valóban arra használjuk fel, amire szánják, Alapítványunk ugyanis teljesen átlátható, minősítetten Etikus Adománygyűjtő Szervezet.

Adószámunk:  18727944-1-42