Párosan szép az élet

A nyuszikák is társas lények, ezért csak előnyökkel járhat, mind a gazdira, mind a nyuszikra nézve a páros tartás.

Ha kevés időd van a nyuszidra, fogadj neki örökbe egy társat, ha sokat tudsz a nyusziddal lenni, akkor is. 

A ma embernének mindenre kevés ideje jut, a legnagyobb baj, az ha saját magára, és a családjára nem szán elég időt. Aki a nyuszikáját is családtagnak tekinti, és rohan haza, hogy vele lehessen, az gyakran bűntudatot érez, akkor amikor később ér haza, és már a sötétben kuksoló kis nyuszi képe lebeg a jó gazdi szeme előtt.

Hiszen mint tudjunk a nyuszinak csak a gazdija van, míg a gazdinak, barátai, rokonai, ismerősei stb. Ilyenkor a nyuszi is várja haza a gazdit, bárkivel előfordulhat, hogy kissé kevesebb időt tölt, ne adj isten elhanyagolja a nyuszikáját. Ilyenkor a legjobb megoldás ha örökbe fogad mellé egy társat.

nyuszi-puszi

A nyuszik nagyon tudnak szeretni.

Aki abban a szerencsés helyzetben van hogy rengeteg időt tölthet a nyuszijával, ő neki azért tanácsos örökbe fogadnia, hogy lássa a nyuszija boldogságát, amit egy társsal, egy másik nyuszival él meg.

Ezek a párban élő nyuszikák, sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak, mint egyke társaik. Rengeteg fogproblémára gyógyír ír lehet az is, ha ott van egy társ, akivel “versenyt ehet” a nyuszink.

Ezek az összenőtt szerelmes párok mindent együtt csinálnak, ne kövessük el azt a hibát, hogy külön ketrecben tartjuk őket. ezek a nyuszik közös, bilit, itatót, ketrecet használnak, az orvoshoz is közös hordozóban menjenek, mert egymás közelsége nyugtatóan hat a másikra. Célszerű ilyenkor emeletes, vagy 120 cm hosszú ketrecre váltani, mert a 100-as szűkös lesz.

20160430_150230

Lilike és párja Lufi, elválaszthatatlan szerelmes párok.

Felnőtt nyuszik összeszoktatásában nagy gyakorlatunk van, és bár léteznek fiú-fiú, és lány-lány párosok. Az ideális pár az ivartalan bak és az ivartalan nőstény. Ivartalanítás

A fiút minden esetben ivartalanítani kell, mert az állandó kangörcsével az esetlegesen ivartalan lányt az őrületbe kergeti, ez a párosítás lehetetlen emiatt. Sokszor találkozunk azzal a kifogással, hogy a ” a mi nyuszink nagyon nyugodt “, ám higgyetek nekünk ha ott egy másik nyuszika a hormonok reagálni fognak, ezért ne kísérletezzünk, mert a nyuszikánk egészsége bánhatja a kalandot.

Természetesen ivaros nyuszikat soha semmilyen körülmények között nem tehetünk össze.

A nyuszik területvédők, és ez a vehemencia gyakran verekedésben ölt testet, egy ivartalan bakocskát is igen gyakran lepofoz az ivaros lány nyuszi, ezért ez a párosítás is nehézkes és rizikós nem beszélve a lány nyuszi ivarosságának egészségügyi kockázatairól.

Törekedjünk ezért, az ivartalan lány nyuszi, ivartalan bak nyuszi párosításra, ezek minden esetben működnek, és élethosszig tartó szerelem szövődik közöttük, melyben minden gazdi naphosszat gyönyörködhet, és örömét lelheti.

A nyuszink párban tartva boldog igazán, szerelmes, soha sincsen egyedül, ezért a páros tartás mellett csak érvek szólhatnak, ellene nem tudnánk mit felhozni.

20151004_163226

Szerelmes nyuszikák, ahol a bak nyuszi a kisebb

A nyuszi szerelem, kortól, mérettől, és kinézettől függetlenül bármelyik nyuszira lecsaphat. Ezért sose féljünk a leggyakrabban felmerülő méretkülönbségektől, jellemzően a lány nyuszi hódol be a fiúnak, és ez gyakran vicces szerelmes párokat hoz létre, főként amikor a bak nyuszi a kisebb.

Természetesen ha a nyuszik habitusa engedi, kettőnél több nyuszika is élhet tökéletes harmóniában egymássak, édes hármasok, négyesek, de ötösök is léteznek.

A nyuszik nagyon tudnak szeretni, ezért akinek lehetősége van rá, ne fossza meg ettől a csodától a nyuszikáját.

Ha megfontolnád a páros tartást, olvass tovább és nézzük meg, milyen is egy összeszoktatás!